İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

İhtiyaç kredisi alabilmek için şartlar yerine getirildiği zaman kredi almak oldukça kolaydır. On sekiz yaşını doldurmamış bir birey hiçbir kredi türü için bankaların kapısını çalamaz.

Her bireyin ne zaman parayı ihtiyacı olacağı belli olmaz. Aniden ya da planlı bir şekilde paraya ihtiyaç olabilir. Bu da gayet normal bir durumdur. Çünkü insanlar zaman zaman paraya ihtiyaç duyabilir, nakit sıkıntısı çekebilir. Böyle durumlarda acil para ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu para ihtiyacını en hızlı karşılamanın yolu da şüphesiz ki kredilerdir. Krediler, normal insanlardan borç almaktan daha faydalıdır. Çünkü hem bir insandan borç isteme derdi olmaz ve insanlar kendisini mahcup hissetmez hem de taksit taksit ödeme imkânı vardır. Bir birey borç aldığı kişiye parasını taksit taksit ödeyemez ancak bankaya ödeyebildiği için daha rahat ödemesini gerçekleştirir. Bu nedenle ihtiyaç kredisi son zamanlarda oldukça fazla başvurulan bir kredi çeşidi olmuştur. İnsanlar her türlü ihtiyacı için ihtiyaç kredisine başvurabilir. Tatil, eğitim, eşya almak, evi yenilemek, bir kişiye ya da birden fazla kişiye olan borcu tek seferde ödemek, düğün ve nişan gibi sebeplerden dolayı ihtiyaç kredisine başvurulabilir. Ancak ne yazık ki isteyen herkes ihtiyaç kredisi alamaz. Bunun için bazı gerekli unsurlar sağlanmalıdır.

Nasıl İhtiyaç Kredisi Alınabilir?

İhtiyaç kredisi alabilmek için şartlar yerine getirildiği zaman kredi almak oldukça kolaydır. On sekiz yaşını doldurmamış bir birey hiçbir kredi türü için bankaların kapısını çalamaz. On sekiz yaşını dolduran bireyler ise bazı şartları yerine getirerek ihtiyaç kredisi alabilir.

Öncelikle hem ihtiyaç kredisinde hem de diğer tüm kredi türlerinde kredi notu çok büyük önem taşır. Kredi notu, bireylerin geçmiş dönem borçlarını ödeme durumlarını gösterir. Borçlarını sürekli aksatan, eksik ödeyen bireylerin kredi notu doğal olarak düşüktür. Bankalarda kredi notu düşük olan bir bireye kredi vermek istemezler. Bu çok normaldir çünkü bankalarda kendilerini garantiye alarak borçların ödenmesini istemektedirler. Yine aynı şekilde, yüklü miktarda ödenmemiş kredi kartı borcu bulunan bireylere de banka kredi vermeyi pek uygun görmez. Kredi kartı borcunu sürekli olarak gününden çok sonra ödemek büyük bir dezavantajdır. Borcun çok uzun süre yalnızca asgari oranını ödemek de iyi bir izlenim bırakmaz. Bu şartlara sahip olan bireylerin sigortalı olmaları da gerekmektedir. Çalıştığı yerden en az altı aylık sigortalılık gösterilmelidir. Yani kısacası banka bu kredinin zamanında ve miktarında ödemesinin yapılıp yapılamayacağını araştırır. Güvenilir gördüğü kişilere kredi verir. Ancak çok borcu olan ve gelirinin bu borcu ödemeye yetmeyeceği düşünülen bireylere kredi verilmez. Normal ihtiyaç kredisinden ayrı olarak bir de ipotekli ihtiyaç kredisi vardır. Bu kredide bir mal ipotek edilir ve bunun sonucunda ihtiyaç kredisi alınır. Malın değerini ekspertiz belirler.

İhtiyaç Kredisi İçin Bankaların Talep Ettiği Belgeler

İlk belge nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisidir. Bunun yerine pasaportta kullanılabilir. Maaş bordrosu gibi düzenli bir gelirin olduğunu kanıtlayan belgeler çok önemlidir. Emekliler için yalnızca hesap cüzdanı yeterlidir. İkametgâh da bazı bankalar tarafından istenen belgelerdendir.

İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar ve Faiz Oranları

ING Bank %1,09 faiz ile ihtiyaç kredisi veren bir bankadır. Bankanın 48 ay vade seçeneği bulunmaktadır.

Ziraat Bankası ise %1,11 oranlı faiz uygulamaktadır. 48 aya varan vade sağlamaktadır.

Halk Bank’ın kamu çalışanlarına vermiş olduğu ihtiyaç kredisinin faiz oranı %1,15’tir ve 48 ay vadesi vardır. Özel sektörde çalışan bireylere vermiş olduğu kredinin oranı ise %1,18’dir ve aynı şekilde 48 ay vadelidir.

A Bank’ın vermiş olduğu kredide Halk Bank ile aynıdır ve %1,15’tir. 48 ay vadeye sahiptir.

İhtiyaç kredisi veren bir diğer banka olan Garanti Bankası %1,16 oranlı faiz ile 48 ay vade seçeneği sunmaktadır.

İki farklı ihtiyaç kredisi sunan Türkiye İş Bankası normal ihtiyaç kredisi için faizi %1,16 iken Maaşım İş Bankası’nda kampanyası kapsamında başvuran bireylerin faiz oranı %1,18’dir ve her ikisi de 48 ay vadelidir.

Vakıf Bank vermiş olduğu ihtiyaç kredisinden %1,20 faiz uygulamaktadır ve 48 ay vadesi vardır

HSBC’nin faiz oranı %1,33’tür ve 48 ay vadelidir.

Yapı Kredi’nin ihtiyaç kredisi %1,34 faiz oranına sahiptir ve diğer bankalar gibi 48 ay vadeye sahiptir.

Akbank ise %1,49’luk faiz oranı ile kredi vererek 48 ay vade sunmaktadır.

Haberler