Aşık Veysel hayatını kaybetmesinin ardından yıllar geçmiş olsa bile günümüzde fenomen olma özelliğini koruyan şairlerimiz arasında başı çekmektedir. Bedensel bir engeli olmasına karşın türkülerin ve bestelerinde adeta konuşan dili olmuştur. Tüm engellere rağmen yendiği hayatta sanatçı her zaman ilgi odağı olmuştur.
Aşık Veysel Şatıroğlu 1973 yılında hayatını kaybetmişti. Ancak o döneminde önemli müzisyenleri arasındaki yerini her zaman almıştı. O dönem sanatçı aynı zamanda ünlü ressamlar, fotoğraf sanatçıları, ressamlar ve yazarlar tarafından da ziyaret edilmişti. Bu dönem ziyaretler sırasında da sanatçının özel hayatından tutunda eserlerine varıncaya kadar pek çok eser kayıt altına alınmış ve bugünde bu kayıtlar sayesinde Aşık Veysel hak ettiği değeri de korumayı başarmıştır. Bu aynı zamanda yeni nesillerinde Aşık Veysel’ i daha yakından tanımaları yönünde atılmış en büyük adımlardandı.
Veysel için ülkemizin yetiştirmiş olduğu en iyi müzik insanı da demekten ziyade bir halk ozanı tabirini kullanmak yerinde olacaktır. Keza Aşık Veysel denildiğinde de bir halk ozanı betimlemesi kullanılmasının nedeni de budur. Ozan altı yaşında gözlerini kaybetmiş ancak içinde yaşadığı mutluluğu ve umudu da hiçbir zaman kaybetmemiştir. Şiirlerinde saflığı ve temizliği büyük ölçüde görebilmemizin nedeni de budur. Veysel bir anlamda da aşkın ve sevginin de simgesidir.
Halk ozanı Aşık Veysel bugün ise ölüm yıldönümünde saygıyla anılarak eserleri yeniden yorumlanıyor. Bu bağlamda Gaziantep’ de düzenlenen etkinlikte Aşık Veysel eserleriyle yeniden hayat bulacak. Etkinlik 13 Nisan Perşembe günü saat 18.00’ de düzenlenecek ve Gaziantep Sanat Merkezinden sergiyle başlayacak. Ardından saat 19.30’da Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda Melehat Gülses ve Nida Ateş’in Aşık Veysel’in türkülerini seslendireceği konserle devam edecek.