banner29

Çocukların Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir

Çocukların güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması genetik bir hastalık yoksa direk beslenme şekline bağlıdır. Çocukların beslenerek bağışıklık sistemini nasıl güçlendireceği haberimizde.

Çocukların Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir

Çocukların güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması genetik bir hastalık yoksa direk beslenme şekline bağlıdır. Çocukların beslenerek bağışıklık sistemini nasıl güçlendireceği haberimizde.

26 Ocak 2022 Çarşamba 16:30
1122 Okunma
Çocukların Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir

Bağışıklık sisteminin güçlü olması son derece önemlidir. Eğer bağışıklık sistemi yeteri kadar güçlü değilse bu durum birçok hastalığa yol açabilir. Çocuklar okulda ve dışarıda bolca zaman geçirdiği için enfeksiyon hastalıklarına daha kolay yakalanabilmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal ve dengeli beslenmek gerekmektedir. İşte sizler için bağışıklık sistemini güçlendirmek adına yapılması gerekilenleri derledik:

1-Bağırsaklardaki iyi bakterileri artırmalısınız. Bağırsak, bağışıklık sistemi oluşumunda çok önemli bir organımızdır. Bağırsaklarda ne kadar çok iyi bakteri bulunursa bağışıklık sistemi de o kadar güçlü olur. Probiyotiklerin bağırsaklardaki yararlı mikroorganizmaları arttırdığı bilinmektedir. Kefir ise probiyotik bakımından oldukça zengin bir içecektir. Çocuğunuza kefir içme alışkanlığı sağlamanızda oldukça fayda vardır. Eğer çocuğunuz kefiri sevmiyorsa şansınızı bir de meyveli kefirlerden yana kullanabilirsiniz.

2-Mevsim sebze ve meyveleri tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmede faydalı olabilmektedir. Taze meyve ve sebzeler vücudumuz için oldukça yararlı olan C vitamini bakımından zengindir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmasının yanında oldukça zengin bir vitamin ve mineral kaynağıdır.  Çocukların o anki mevsime uygun sebze ve meyveleri günde üç dört porsiyon olarak tüketmesi C vitamini alımında yeterli olmaktadır. Özellikle kış aylarında C vitamini bakımından zengin olan turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler ve kivi bolca tüketilmelidir.

3-Sağlıksız yiyeceklerden kaçınmakta fayda var. Fast food ve abur cubur gibi zararlı yiyecekler bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açmaktadır. Çocuğunuza hazır paketli gıdalar yerine evde sağlıklı besinlerle hazırlayabileceğiniz alternatif yiyecekler yedirebilirsiniz. 

4-Çinko bakımından zengin yiyeceklere öncelik vermelisiniz. Çinkonun eksik olması durumunda bağışıklık sistemi zayıflar ve vücut enfeksiyonlara karşı yeni düşer. Çocuklarınıza çinko bakımından zengin olan: kırmızı et, fındık ve badem gibi kuruyemişler, süt ve bazı süt ürünleri, ıspanak, kabak çekirdeği gibi besinler tükettirebilirsiniz.

5-E vitamini bağışıklık sistemi için önemli bir vitamindir. E vitamini bakımından zengin olan kuruyemişler, zeytin ve zeytinyağı tüketilmesinde fayda vardır.

6-D vitamininin de bağışıklık sistemi için oldukça önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Çocuklarınızın bol bol güneşlenmesini sağlamalısınız. Bunun yanı sıra D vitamini bakımından zengin olan bazı balık türleri, yumurta ve süt ürünleri tüketilmelidir.

7-Bebeklerin ilk 2 yıl anne sütü almaları da bağışıklık sisteminin güçlü olmasında önemli bir role sahiptir.

8-Yetişkin bireylerde olduğu gibi çocuklarda da su tüketimi son derece önemlidir. Çocuğunuzun yaşına göre günlük yeterli miktarda su içtiğine emin olun.

9-Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı çocuklarınıza sevdirin ve kahvaltıyı atlamamaya özen gösterin. Kahvaltıda ise bağışıklık sistemi oldukça önemli olan yumurtayı mutlaka tercih edin.

10-Çocuğunuzun yaşına uygun egzersiz ve spor yapmasını sağlayın.

Derlemiş olduğumuz bu maddelerin birçoğunu uyguladığınız takdirde çocuğunuzun bağışıklık sistemi oldukça sağlıklı ve güçlü olacaktır. Bunun yanı sıra aile hekiminize de danışıp bilgi almanızı tavsiye ederiz. Unutmayın ki sağlıklı olabilmek için en önemli unsur güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.