banner29

Solaklarda Kanser Riski Daha Az

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, solakların sağlaklara göre Kanser Riskinin daha az olduğu tezini ortaya attı. Gürsoy bu tezini ortaya atarken bilimsel verilerden yararlandığı belirtilirken

Solaklarda Kanser Riski Daha Az

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, solakların sağlaklara göre Kanser Riskinin daha az olduğu tezini ortaya attı. Gürsoy bu tezini ortaya atarken bilimsel verilerden yararlandığı belirtilirken

04 Mayıs 2017 Perşembe 15:06
1837 Okunma
Solaklarda Kanser Riski Daha Az

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, solakların sağlaklara göre Kanser Riskinin daha az olduğu tezini ortaya attı. Gürsoy bu tezini ortaya atarken bilimsel verilerden yararlandığı belirtilirken, sağ veya sol el kullanım tercihinin direk olarak bağışıklık sistemini belirterek, sol elini kullananlarda bağışıklık sistemlerinin daha gelişmiş olduğunu belirtti.

Yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki solakların bazı hastalıklara yakalanma riskleri sağ’laklardan daha az.

Her insan ellerini ve kollarını farklı şekilde kullanabilir. Bu doğuştan gelen bir durumdur ve yıllarca sağ elinizi kullandıktan sonra sol elinizi kullanmaya başlayamazsınız. Genelde insanların büyük bir bölümü sağ ellerini ve kollarını kullanırlar ancak bir grup insan vardır ki onlar doğuştan gelen özellikleri nedeniyle sol ellerini ve sol kollarını kullanmaktadırlar. Şimdi burada işin bilimsel olarak açıklamasına gelecek olursak sağ elimizi kullandığımızda beynimizin sol tarafı sol elimizi kullandığımızda da beynimizin sağ tarafı bunu yönetir bu nedenle de sol ellerini kullanan kişilerde sağ beyin çalışır. Beynin sağ tarafı ise resim yapma ya da mimari anlamda büyük etki eder. Sol taraf ise daha çok konuşma ve de hitabet anlamında yeteneklere sahip olduğu için özelleştirilmiş olarak bilinmektedir. Solakların beyin yapılarına baktığınız zaman bunu tam anlamıyla çözebilmek mümkün değildir. 1970-80’li yıllara bakarsanız o dönemlerde yapılan bir araştırma sağlak ve solkların beyin yapısının da kişilerin becerilerini etkilemiş olduğunu göstermiştir. Hatta bu durum insanın kişilik oluşumunu dahi doğrudan etkiler.

VÜCUDUN SOL BÖKÜMÜ DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞIYOR

Ellerin tercihleri aynı zamanda bağışıklık sistemini de doğrudan etkilediği için solakların bir takım hastalıklara yakalanma riskinin de çok daha düşük olduğunu görebiliriz. Vücudun sol bölümünde hücresel immün sistemi daha güçlü bir şekilde çalışır bu nedenle de çift taraflı olan organlarda sağ tarafta kanser riskinin daha çok olduğu görülmüştür. Buna kısaca kanser riskinin de daha az olduğu açıklaması yapılabilmektedir.

SOLAKLARDA GÜNLÜK AKTİVİTE

Solakların günlük aktivitelerinin de daha az yetenekten oluştuğunu söyleyebiliriz. Buna göre beyzbol, kriket, eskrim, futbol, boks, güreş, okçuluk, tenis gibi birçok spor branşlarının yanı sıra kadın taekwondo sporcularının da daha başarılı oldukları görülmüştür.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.